Українці викинуть на сміття продуктів на 930 мільйонів - експерти

Неділя, 30 грудня 2012, 13:39

До 10% продуктів харчування, закуплених українцями до новорічного та різдвяного столу, в остаточному підсумку не споживаються і викидаються на сміття.

Про це свідчать результати опитування агентства AgriSurvey асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, зі стандартного святкового столу на чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидається продуктів на 180 гривень.

Разом по населенню України святкові відходи становлять близько 930 млн гривень.

Реклама:

"Таким чином, під час свят міським населенням на смітник викидається кількість продукції еквівалентна 7,5 тис тонн ковбаси "Московської" або 13 тис тонн твердого сиру, або ж 60 тис тонн мандаринів", - переконаний директор агентства AgriSurvey УКАБ Тарас Гагалюк.

За словами Гагалюка, під час опитування 59% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів, а ще 5% опитаних сказали, що викидають понад 25% куплених до столу продуктів.

На думку експертів УКАБ, такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання.

У той же час, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько 1,3 млрд тонн продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!