Держбанки викуповують надлишок валюти на міжбанку - банкіри

Субота, 22 грудня 2012, 11:46

Держбанки, як і восени поточного року, знову грають роль стабілізаторів на міжбанківському валютному ринку і викуповують надлишкову пропозицію валюти, таким чином утримуючи курс гривні від надмірного зміцнення.

Про це заявили банкіри, передає "УНІАН".

"Держбанки знаходяться в короткої валютної позиції. Вони продавали валюту восени, коли спостерігався її дефіцит на ринку з причини підвищеного попиту. Зараз вони поповнюють свої валютні запаси, викуповуючи вже надлишкову пропозицію валюти з ринку, тим самим утримують курс гривні від надмірного зміцнення", - сказав дилер одного з комерційних банків.

Банкір відзначив, що котирування на міжбанку по парі гривень за долар за короткий проміжок часу змінилися з 8,1 гривні за долар до 8,05 гривень за долар.

Реклама:

За його словами, ця ситуація не типова для кінця року, оскільки зазвичай в цей час імпортери купують валюту для розрахунків за своїми контрактами.

"На сьогоднішній день ми не бачимо передумов для того, щоб долар почав дорожчати", - зазначив банкір.

У свою чергу, дилер іншого банку вважає, що після Нового року ситуація може мати тенденцію на зниження курсу гривні. Він пояснює це тим, що підвищиться попит на валюту, зокрема, її, купуватиме "Нафтогаз" для розрахунків за імпортований газ.

"Після Нового року все відіграється назад" - висловив упевненість банкір.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!