"Газпром" може отримати "Киргизгаз" за один долар

Середа, 19 грудня 2012, 15:36

Киргизія запропонувала "Газпрому" купити 75% акцій "Киргизгаз" - національного газового монополіста - за один долар.

Про це, як передає Tazabek, на засіданні парламенту заявив прем'єр-міністр республіки Жанторо Сатибалдієв, повідомляє "Лента.ру".

Згідно з повідомленням, натомість, за його словами, киргизька сторона зажадала від "Газпрому" "пробачити колишні деякі борги" (про яку суму йдеться, у повідомленні не сказано). Про реакцію російської сторони на цю пропозицію також поки не повідомляється.

Як передає "Вечірній Бішкек", питання про продаж "Киргизгаз" на засіданні парламенту підняв депутат від соціал-демократичної партії Киргизії (СДПК) Мурад Мадемінов.

Реклама:

"Він поцікавився у прем'єра, чи можна в обмін на символічну вартість компанії домогтися від "Газпрому" модернізації її газопроводів, а також безперебійних поставок газу в республіку. Сатибалдієв відповів, що в даний час такі переговори ведуться", - пише видання.

Раніше заступник глави киргизького монополіста Євген Орленко заявляв, що за умовами приватизації в розвиток "Киргизгаз" "Газпром" протягом п'яти-шести років вкладе близько 500 мільйонів доларів.

Купівля "Газпромом" контролю в "Киргизгаз" обговорюється ще з 2003 року. Переговори повинні були завершитися у вересні 2012 року, однак цього не сталося. Сторони продовжать консультації 19 та 20 грудня в Москві. Прем'єр-міністр Сатибалдієв припустив, що в ході них "буде поставлено крапку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!