Morgan Stanley оштрафований на 5 мільйонів за IPO Facebook

Вівторок, 18 грудня 2012, 14:24

Банк Morgan Stanley виплатить владі США штраф у розмірі 5 млн доларів у справі про IPO соцмережі Facebook.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

Як говориться в матеріалах слідства, один з провідних співробітників банку, спеціаліст з технологічного сектору Майкл Граймс, намагався "чинити неналежний вплив" на незалежних аналітиків за кілька днів до розміщення акцій Facebook у травні 2012 року.

Morgan Stanley був головним андеррайтером розміщення акцій Facebook.

Реклама:

Тим часом ще в 2003 році регулятори окремих штатів і федеральні органи США досягли угоди з банками Уолл-стріт про обмеження спілкування представників інвестбанків і незалежних аналітиків.

У перший день roadshow Facebook - 7 травня - топ-менеджери соцмережі повідомили Morgan Stanley, що виручка, ймовірно, буде слабкіше очікувань аналітиків.

Один з високопоставлених співробітників інвестбанку Morgan Stanley рекомендував фіндиректору Facebook Девіду Еберсмену оновити прогнози для аналітиків.

З цією метою 9 травня Facebook оновила проспект емісії, вказавши на потенційні ризики для виручки у зв'язку з тенденціями в сфері реклами на мобільних пристроях.

Через кілька хвилин після розміщення оновленого проспекту Сипора Херман, на той момент займала посаду скарбника Facebook, почала обдзвонювати аналітиків, спілкуючись з ними за сценарієм, написаним від руки Граймс.

У тому числі сценарій містив дані про зміну прогнозів квартальної виручки з 1,1-1,2 млрд доларів ближче до нижньої межі цільового діапазону. В опублікованому проспекті емісії цих даних не було.

В судах США на даний момент розглядається понад 40 позовів, пов'язаних з публічним розміщенням акцій Facebook.

Акції Facebook, продані в ході IPO за ціною 38 доларів за папір, подешевшали до теперішнього часу майже на 30% - до 26,83 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: