Fitch підтвердило найвищий рейтинг Франції

П'ятниця, 14 грудня 2012, 11:49

Агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента Франції в іноземній і нацвалюті, а також рейтинг пріоритетних боргових зобов'язань на максимально можливому рівні "ААА".

Про це йдеться в повідомленні Fitch, передає "Фінмаркет".

Згідно з повідомленням, рейтинг Франції залишений на рівні "ААА", підтверджений короткостроковий рейтинг в іноземній валюті "F1 +". Прогноз довгострокових рейтингів - "негативний".

Fitch відзначає, що рейтинг "ААА" відображає багату і диверсифіковану економіку Франції, стійкість її політичних, громадянських і громадських інститутів і її виключну фінансову гнучкість, віддаючи належне її статусу як великого еталонного суверенного емітента єврозони.

Реклама:

Помірне боргове навантаження домогосподарств і порівняно висока норма заощаджень знижують залежність Франції від зниження частки позикових коштів у приватному секторі на відміну від ряду інших країн з рейтингом "ААА", включаючи США та Велику Британію.

Слабкістю Франції, яка виправдовує збереження "негативного" прогнозу її рейтингів, на думку Fitch, є високий і зростаючий рівень державного боргу.

За оцінками агентства, валовий держборг Франції зросте до 90% ВВП до кінця 2012 року в порівнянні з середнім для країн з рейтингом "ААА" значенням в 53%. Боргове навантаження серед провідних суверенних емітентів світу вище лише у Великобританії та США.

Однак вартість обслуговування держборгу поки невелика і відповідає вимогам рейтингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: