Акції Zynga впали через припинення партнерства з Facebook

Субота, 1 грудня 2012, 12:43

Котирування Zynga впали на 12,6% - до 2,29 доларів за папір після закінчення торгової сесії на Nasdaq.

Про це повідомила компанія Zynga, передають "Ведомости".

Згідно з повідомленням, це сталося після того, як компанія опублікувала на сайті комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) повідомлення про припинення ексклюзивного партнерства з соцмережею Facebook - основним майданчиком для ігор Zynga.

У повідомленні Zynga говориться, що компанія відмовляється від розміщення реклами Facebook на своєму сайті Zynga.com (таке зобов'язання було прописано в колишньому договорі) і більше не буде використовувати віртуальну валюту Facebook для прийому платежів на цьому сайті.

Реклама:

Крім того, Facebook перестане бути ексклюзивним дистриб'ютором ігор Zynga. Це означає, що найбільша у світі соціальна мережа перестане отримувати від Zynga її гри на пріоритетній основі. Тим не менш, компанії будуть продовжувати співпрацювати, і гри Zynga будуть доступні для користувачів Facebook, йдеться в повідомленні Facebook.

З 2010 року Zynga була головним партнером Facebook по іграм і приносила соціальної мережі більшу частину нерекламного виручки. Самі ігри Zynga безкоштовні, але користувачі активно купують додаткові предмети всередині ігор, а Zynga відраховує 30% цих грошей Facebook ", - йдеться в повідомленні.

Як пише видання, Zynga провела успішне IPO в грудні 2011 року. Компанія була оцінена в 10 млрд доларів і зуміла залучити під час IPO 1 млрд доларів. З тих пір капіталізація Zynga знизилася на 75%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!