У Арбузова кажуть, що законопроект про податок на продаж валюти лояльний

Субота, 1 грудня 2012, 10:46

Законопроект про введення 15% податку на продаж валюти лояльний по відношенню до іноземних компаній і до людей, що надсилають свої заробітки з-за кордону.

Про це заявила заступник голови НБУ Віра Ричаківська, передає "УКРІНФОРМ".

"Той проект закону дуже лояльний по відношенню до іноземних компаній, до людей, які знаходяться за кордоном і надсилають свої заробітки і так далі. Там абсолютно немає жодної небезпеки", - сказала Ричаківська.

За її словами, логіка законопроекту, якій наразі знаходиться на доопрацюванні, - максимально залучити до банківської системи валюту, що знаходиться на руках у населення. "У нас дуже багато валюти, як національної, так й іноземної поза банками", - пояснила заступник голови НБУ.

Реклама:

"Зрозуміло, що коли вже дуже сильно завалютизована економіка, то потрібні певні інструменти, щоб поступово її витягувати", - зазначила Ричаківська. До таких інструментів вона, зокрема, віднесла і "казначейські зобов’язання з досить хорошою дохідністю у валюті", інвестиційні золоті монети, а також облігації у валюті для юридичних осіб.

Заступник голови НБУ підкреслила, що "кожна економіка має свою національну валюту і повинна захищати, передусім, її".

Як відомо, 16 листопада депутат Верховної ради, голова комітету з питань фінансів, банківської справи, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік зареєстрував у парламенті законопроект № 11433, що передбачає введення збору в ПФ з продажу фізособами готівкової валюти у розмірі 15% суми угоди.

20 листопада Хомутиннік відкликав цей законопроект для доопрацювання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: