У Колобова хочуть підвищити туристичний збір

Вівторок, 6 листопада 2012, 09:24

З 2013 року буде підвищено туристичний збір, що стягується з людей, які проживають в готелях.

Його розмір залежатиме не від вартості проживання, а від категорії житла і становитиме від 0,2% до 4% мінімальної зарплати за кожну добу, пише "Комерсант-Україна".

Мінфін розробив зміни до Податкового кодексу, запропонувавши з 1 січня 2013 року переглянути принцип сплати туристичного збору.

Якщо зараз ставка становить 0,5-1% вартості проживання в готелях, кемпінгах, гуртожитках чи орендованих квартирах, то вже через два місяці податок зроблять більш диференційованим.

Реклама:

В залежності від категорії готелі будуть стягувати з постояльців від 0,5% до 4% мінімальної зарплати (МЗ) за кожен день використання житла.

Мотелі, санаторії та інші об'єкти туристичної інфраструктури будуть стягувати збір у розмірі 0,2-0,5% МЗ в залежності від рівня сервісу.

У пояснювальній записці до документа Мінфін пояснює, що запропоновані норми - реакція уряду на звернення місцевих органів влади.

Вони стверджують, що готелі ухиляються від сплати всієї суми збору, занижуючи вартість наданих послуг на тимчасове проживання.

Підвищення цін не торкнеться лише туристів, що зупиняються в найдорожчих номерах.

Готельєри кажуть, що збір буде закладено у вартість проживання, але помітять таке подорожчання лише постояльці дешевих номерів та хостелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: