Банк Лагуна лідирує у ренкінгу за обсягом угод на ринках - експерти

Вівторок, 27 листопада 2012, 11:41

"Дельта Банк", ринкова частка якого становить 33,47%, продовжує утримувати беззаперечне лідерство у ренкінгу за обсягом угод на біржовому і позабіржовому ринках.

Про це йдеться в опублікованих агентством Cbonds ренкінгах торговців цінними паперами.

Згідно ренкінгу, "Дельта Банк" продовжує утримувати беззаперечне лідерство у ренкінгу за обсягом угод на біржовому і позабіржовому ринках. "Укрексімбанк" (частка - 9,59%) піднявся на друге місце, а "Укргазбанк" (9,01%) опустився на третю сходинку.

В агентстві відзначили, що зниження рівня консолідації ринку - частка ТОП-10 торговців знизилася до 83,43% від загального обсягу угод з ОВДП (у 2 кв. Частка ТОП-10 становила 87,41%).

Реклама:

"У ренкінгу торговців за кількістю угод укладених на біржовому і позабіржовому ринках компанія ICU збільшила свою частку ринку до 13,72%, завдяки чому посіла першу сходинку ренкінгу. Ринкова частка ОТП Банку також значно збільшилася і склала 12,69%, що забезпечило банку друге місце за підсумками 3 кварталу. "Сбербанк Росії (Україна)", дещо зменшивши свою частку ринку (з 11,16% до 10,35%), замикає трійку лідерів", - йдеться у повідомленні.

"Зараз вже не викликає сумнівів логічність розрахунку цього ренкінгу, який набагато достовірніше відображає динаміку лідерів ринку держпаперів, ніж ренкінги засновані, виключно на даних біржових майданчиків. Тим не менш, можна констатувати неухильне зростання значущості біржового сегменту для ринку інструментів державного боргу. Обсяги біржових торгів ОВДП в третьому кварталі виросли до 46,6 млрд гривень, тобто на 21% в порівнянні з другим кварталом і на 106% у порівнянні з першим", - відзначає глава ради СРО АУФТ Сергій Антонов.

За його словами, зросла і кількість угод.

"За даними НБУ, в третьому кварталі кількість угод досягла 1270 (на 32% більше, ніж у другому кварталі, і на 70% більше, ніж у першому)", - зазначив Антонов.

Глава ради зазначив, що як результат, у третьому кварталі в порівнянні з першим частка біржових угод в загальній сумі операцій з ОВДП зросла з 22% до 34%, а в загальній кількості угод - з 32% до 51%.

Як відомо, "Дельта Банк" надежить українському бізнесмену Миколі Лагуну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!