Чистий прибуток "Газпрому" впав на третину

П'ятниця, 2 листопада 2012, 09:54

Чистий прибуток "Газпрому" в перші шість місяців 2012 року складе 508,7 мільярда рублів, що на 34% менше, ніж роком раніше.

Про це повідомляється в офіційному прес-релізі компанії, передає "Lenta.ru".

Як зазначається, виручка "Газпрому" зменшилася на 5% до 2,2 трильйона рублів.

У звіті "Газпрому" також говориться, що компанія за шість місяців витратила понад 133 мільярдів рублів на так звані ретроактивні платежі - знижку європейським партнерам на газ.

Реклама:

У першому кварталі цей показник становив 78,5 мільярда рублів.

Падіння виручки "Газпрому" може бути пов'язане з тим, що європейцям в умовах боргової кризи потрібно не так багато газу, як раніше, і вони поступово скорочують його закупівлі.

У звітності "Газпрому" говориться, що в першій половині 2012 року виручка від продажів знизилася як при експорті в далеке зарубіжжя, так і в країни колишнього СРСР. При цьому середні ціни на газ піднялися, а ось обсяги експорту - знизилися.

За даними "Газпрому", середня вартість палива, що відправляється в далеке зарубіжжя, склала 11,6 тисячі рублів за тисячу кубометрів, в країни колишнього СРСР - 9,1 тисячі рублів, в Росію - 2,7 тисячі рублів (всі ціни вказані за вирахуванням ПДВ, при експорті - з урахуванням митних зборів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!