Думка експерта: Українські виробники вагонів поступаються часткою ринку в Росії

Понеділок, 19 листопада 2012, 16:40

Через зниження попиту в регіоні, українські виробники вагонів почали поступатися часткою ринку в Росії, їх основному експортному напрямку, місцевим виробникам.

Про це заявила старший аналітик Dragon Capital Таїсія Шепетко.

"Всі вітчизняні виробники вагонів, крім Стаханівського ВЗ, скоротили обсяги випуску в жовтні, при цьому Стаханівський ВЗ збільшив виробництво на 73% до 572 вагонів", - говорить експерт.

За словами Шепетко, за 10 місяців 2012 року компанія виробила 4578 вагонів, поки зберігаючи темпи зростання, необхідні для досягнення річного прогнозу в 5500 залізничних вагонів.

Реклама:

"Невеликі виробники вагонів, як ми й очікували, скоротили обсяг випуску ще на 38% до 270 вагонів в минулому місяці, залишаючись найбільш чутливими до ослаблення попиту", - сказала Шепетко.

Результати галузі за жовтень підкріплюють прогноз зниження попиту на вагони в 4кварталі 2012 року на тлі падіння темпів виробництва в гірничо-металургійному комплексі, на частку якого припало 59% і 42% залізничних перевезень за 9 місяців 2012 року в Україні та Росії відповідно.

Крім того, через зниження попиту в регіоні, українські виробники вагонів почали поступатися часткою ринку в Росії, їх основному експортному напрямку, місцевим виробникам. Так, частка українських підприємств у загальному обсязі виробництва вантажних вагонів в СНД скоротилася з початку року на 2,8 в.в. до 39,2%.

"Таким чином, ми не змінюємо наш річний прогноз обсягів вітчизняного виробництва залізничних вагонів у розмірі 46 тис штук (-8%)", - зазначила експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!