PROMOTED

Сила місця: що оточує новий ЖК Creator City на столичній Лук'янівці

П'ятниця, 16 листопада 2012, 12:34
 
ЖК Creator City

Яким сусідством може похвалитися новий житловий квартал, і чим він доповнить міську інфраструктуру?
На столичному ринку нерухомості роками діє просте та незмінне правило: затребуваність житла залежить насамперед від його ціни та локації. Звісно, інші критерії теж важливі, проте вони завжди були і залишаються другорядними в порівнянні з двома лідируючими факторами.
З критерієм ціни, в принципі, все цілком зрозуміло: людина зіставляє цінність пропонованої їй нерухомості і з вартістю квадратного метра, і з власними фінансовими можливостями (а у разі придбання з інвестиційною метою – ще й з очікуваннями). А ось фактор місця розташування будинку вже трохи комплексніший: відіграють роль не тільки особисті уподобання, але й особливості локації як частини міського середовища. Транспортна доступність, навколишня інфраструктура, зручність публічного простору – всі ці складові для сучасного міського мешканця стають навіть важливішими за архітектуру чи якість будівництва.
А коли йдеться про новобудови, тим більш в популярному форматі квартальної забудови, питання локації стає ще складнішим. Адже в цьому випадку воно вже не обмежується переліком того, що оточує новий будинок. Має значення і те, як новий житловий простір із сотнями мешканців вплине на це оточення, і що девелопери роблять задля того, аби мінімізувати додаткове навантаження на інфраструктуру.
Сьогодні ми розберемо один із прикладів створення у Києві багатофункціонального житлового середовища, яке не просто використовує переваги своєї локації, а й розвиває її. Йтиметься про житловий комплекс бізнес-класу Сreator City, який компанія "Креатор-Буд" будує на столичній Лук'янівці.

 
ЖК Creator City

Де будують ЖК Creator City

Житловий комплекс Сreator City зводять на місці так званої "промзони на Дегтярівській". Понад 70 років ділянка, де сьогодні ростуть нові будинки, належала до території Київського хлібозаводу №4. Але після закриття підприємства у 2008 році ця локація ніяк не використовувалася – аж до початку будівництва, коли в неї вирішили вдихнути нове життя.
При цьому завдяки своєму розташуванню колишня промзона на Лук'янівці помітно відрізняється від багатьох інших, що зараз теж проходять етап ревіталізації. У той час як у більшості віддалених від центру міста "конкуренток" за роки роботи та подальшого простою не сформувалося оточення у вигляді розвиненого публічного середовища, місце будівництва Сreator City може похвалитися чудовим різноманіттям інфраструктури Шевченківського району. Що, втім, не дало підстав творцям нового ЖК розраховувати тільки на неї.

Парків багато не буває

У радіусі двох кілометрів від Сreator City розташувалися відразу три великі столичні зелені зони. Найближча - парк імені Пушкіна: у ньому можна і відпочити серед ландшафту, який частково зберігся з часів відкриття наприкінці XIX століття, і зайнятися фізичною активністю. Тут знайдуться футбольний та баскетбольний майданчики, мотузковий парк та альпіністська гірка.
Через дорогу розташувалося улюблене місце відпочинку студентів та молодих батьків – парк Київського політехнічного інституту. Люблять його за безліч тінистих алей і завжди приємні зустрічі з білками, які обов'язково вимагатимуть частування.
З іншого боку від нового ЖК знаходиться Сирецький парк – ще одне улюблене мешканцями Шевченківського району місце. І це не дивно: завдяки ігровим зонам на будь-який смак, дитячій залізниці, спортивним майданчикам та куточкам незайманої природи тут кожен знайде заняття до душі.

 
ЖК Creator City


Автори Сreator City все це сусідство вирішили не просто використовувати, а доповнити. І пішли на поки що безпрецедентний для Києва крок – створення з нуля нового міського парку, відкритого для всіх охочих. У той час, як внутрішній простір двох міні-кварталів ЖК буде закритим від сторонніх, парк між ними стане абсолютно публічним. Закривати його планують лише вночі.
Площа нової зеленої зони становитиме близько 2 га. На території парку розташується став, над яким розкинуться три мости з оглядовою терасою. А решта простору буде розділена функціонально: на сад у японському стилі, квітковий сад тощо.

Соціальна інфраструктура: не навантажити, а розширити

Неподалік від Сreator City працюють три комунальні дитсадки: №82 та №130, а також спеціалізована школа-садок "Пізнайко" для дітей з порушенням зору. Найближче загальноосвітнє середовище також представлене трьома установами: школами №101, №70 та №61 із поглибленим вивченням інформаційних технологій. Крім того, поблизу чимало ВНЗ: у радіусі 2,5 км розташовані корпуси КПІ, Київського національного економічного університету, Інституту міжнародних відносин та Національного медуніверситету імені Богомольця.
Слідуючи обраним курсом на доповнення інфраструктури району, творці ЖК на Дегтярівській відкриють на його території ще один приватний дитячий садок. Звісно, разом з ним з'являться активні ігрові майданчики для дітей різного віку у дворі.

 
ЖК Creator City


Подібного підходу в Сreator City дотримуються і щодо решти соціальної інфраструктури. Так, власний медичний центр доповнить можливості розміщених у пішій доступності Дитячої клінічної лікарні №8, Інституту акушерства та педіатрії, Центру дитячої кардіології та Центрального шпиталю МВС.
Перелік спортивних об'єктів розшириться завдяки спорткомплексу з басейном, багатофункціональним майданчикам та велодоріжкам на території ЖК. Потужності торгової інфраструктури посилить супермаркет, а також безліч магазинів та сервісів, які розташуються на перших поверхах із зовнішніх боків будинків. А проблему зростання автомобільного навантаження допоможе вирішити підземний паркінг, в якому тільки для першої черги будівництва заплановано понад 1,2 тисячі машиномісць.

Не оточенням єдиним

Таким чином, інтегруючи новий житловий простір в усталене міське середовище, автори Сreator City дотримуються принципів добросусідства, намагаючись мінімізувати вплив нового ЖК на звичний спосіб життя району. Разом з тим, вони не забувають і про те, що створюють насамперед комфортний простір для новоселів. Тому окрім розвиненої власної та навколишньої інфраструктури ті отримають і безліч зон відпочинку в безпечному дворі без машин, і закриту внутрішню територію із системою контролю доступу, охороною та відеоспостереженням.
А остаточно сформують особливий стиль життя у новому ЖК усі обов'язкові атрибути бізнес-класу. Триметрові стелі та панорамні вікна, цегляні стіни та вентильований фасад, швидкісні ліфти та додаткова звукоізоляція, автономне опалення та мебльовані дизайнерські лобі – у Creator City подбали про те, щоб дати своїм мешканцям не тільки все необхідне за межами квартири, а й високу якість самої нерухомості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Підпишіться на наші повідомлення!