Китай боїться впливу проблем США і Європи на свою економіку

П'ятниця, 16 листопада 2012, 14:45

Китай зіткнеться зі зростанням світових економічних ризиків в 2013 році, серед яких - "бюджетний обрив" в США і боргова криза в Європі.

Про це попередили високопоставлені чиновники КНР, пише Reuters.

Китай представив нове керівництво, яке буде керувати другою за величиною економікою світу протягом як мінімум п'яти років.

В даний час економіка Китаю показує ознаки пожвавлення після семи кварталів уповільнення, після чого країні загрожують найнижчі темпи зростання ВВП за останні 13 років.

Реклама:

"Невизначеність ситуації у світовій економіці збережеться і в 2013 році, особливо в Європі і США - найбільших експортних ринках Китаю", - сказав заступник міністра фінансів Чжу Гуан'яо на форумі в Пекіні.

Він послався на нещодавній прогноз МВФ, який каже, що "бюджетний обрив" в США - заходи зі скорочення витрат і підвищення податків, які можуть бути прийняті в 2013 році – може становити 800 мільярдів доларів і уповільнити зростання економіки США на 4,8 процентного пункту.

Китайське керівництво неодноразово обіцяло допомогти Європі, так як проблеми єврозони скоротили попит на експорт Китаю, що вельми несприятливо для його економіки.

У Сяолін, високопоставлений парламентарій і колишній заступник голови Центробанку, сказала, що Китай зіткнувся зі зростаючим торговим протекціонізмом на тлі проблем світової економіки.

"Нам необхідно розширення торгівлі, щоб допомогти відновленню економіки після світової кризи, але протекціонізм і націоналізм процвітають", - заявила вона.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: