Уряд хоче створити державне експортне агентство

П'ятниця, 16 листопада 2012, 09:52

В уряді і адміністрації президента підготували нову версію законопроекту про створення державного експортного агентства.

Серед обговорюваних ідей - організація агентства на базі Укрексімбанку, який має досвід кредитного сприяння експортним операціям, пише "Комерсант-Україна".

Представники Мінекономрозвитку та координаційного центру з упровадження економічних реформ при президенті 15 листопада повідомили про підготовку нової редакції законопроекту про експортне агентство.

Прийнятий у травні урядовий проект закону про державну фінансову підтримку експортної діяльності (№9373) передбачав створення державної фінустанови для підтримки національного експорту.

Реклама:

У червні документ був ветований президентом і, згодом, відхилений парламентом.

Однак після цього глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що створення експортного агентства є одним із пріоритетів роботи міністерства.

Воно має бути створено в першу чергу для надання держгарантій за кредитами на підтримку експорту.

"Президент вніс до законопроекту ряд зауважень, і тепер йде робота над тим, щоб їх врахувати", - пояснив начальник відділу розвитку товарів та послуг Мінекономрозвитку Артем Чернега.

При цьому ряд аспектів поки залишається невирішеним.

"Поки неясно, чи буде агентство сприяти розвитку малого і середнього бізнесу, а також сприяти всьому експорту або лише найбільш пріоритетним групам з високою часткою доданої вартості", - пояснила координатор напрямку економічної інтеграції координаційного центру Юлія Осмоловська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: