"Газпром" розповів, коли почнуть будувати "Південний потік"

Вівторок, 13 листопада 2012, 20:44

Будівництво газопроводу "Південний потік", який зв'яже Росію з країнами Південної Європи по дну Чорного моря, розпочнеться 7 грудня 2012 року.

Про це заявив керівник "Газпрому" Олексій Міллер після того, як підписав інвестиційне рішення зі словенською Plinovodi, передає "Лєнта.ру".

Спочатку передбачалося, що будівництво "Південного потоку" може початися в 2010 році, проте потім старт проекту був відкладений на 2013 рік.

У січні 2012 року в "Газпромі" повідомили, що, виконуючи доручення тоді ще прем'єр-міністра Володимира Путіна, знайшли спосіб почати будівництво вже в грудні.

Реклама:

При цьому точна дата початку будівництва не називалася.

За словами Міллера, остаточне інвестиційне рішення по морській ділянці має бути підписано 14 листопада, а з наземної ділянки в Болгарії - 15 листопада.

Зараз "Газпром" підписав угоди з усіма зацікавленими країнами з наземної ділянки (Угорщиною, Словенією та Сербією), крім Болгарії.

Поставки по газопроводу планується почати в І кварталі 2016 року, а на повну потужність - 63 мільярди кубометрів на рік - "Південний потік" повинен вийти в 2018 році.

України виступає проти будівництва "Південного потоку": вона вважає, що Росії потрібно будувати не нові газопроводи, а вкластися у ремонт української ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!