Попов створить власний резерв борошна

Вівторок, 13 листопада 2012, 17:32

Київ створить власний резерв борошна, з якого виготовлятимуть хліб обласні хлібокомбінати.

Відповідне доручення дав голова КМДА Олександр Попов, йдеться у повідомленні адміністрації.

"Таким чином, ми створимо додаткову схему виготовлення хліба, яка буде незалежною від дій хлібного монополіста ПАТ "Київхліб". Другим кроком з боку влади стане забезпечення необхідних умов для створення конкуренції на цьому ринку, що теж убезпечить киян від самовільних дій "Київхліба", – зазначив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Він пояснив, що у Києві діє закон, який регулює ціни на продукти харчування, у тому числі і на хліб, а також передбачає норми рентабельності продукції.

Реклама:

У КМДА повідомили, що саме перевищення цих норм і стало підставою звернення до Антимонопольного комітету і Генеральної прокуратури України.

"Якщо проаналізувати напрямки ціноутворення хлібобулочних виробів та взяти до уваги вартість основних енергоносіїв, то тут ми не бачимо підстав для підвищення ціни на хліб, адже вони останнім часом не дорожчали", – сказав Крамаренко.

Як повідомлялося, ПАТ "Київхліб" з 12 листопада підвищив ціни на хліб "Український столичний подовий" та батон нарізний "Київський" на 17% і 9,7% відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: