Україна і РФ вирішать "утилізаційну суперечку" тимчасовою угодою

Вівторок, 13 листопада 2012, 15:27

Україна та Росія готують тимчасову угоду про взаємне незастосування утилізаційного збору.

12 листопада відбулася телефонна розмова міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка з його російським колегою Андрієм Білоусовим на цю тему, йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку.

"Основною темою діалогу стала лібералізація доступу чутливої продукції на спільні ринки та взаємне зняття торгових обмежень", - сказано в повідомленні.

За даними відомства, в ході розмови було піднято питання щодо укладання угоди про взаємне незастосування утилізаційного збору при поставках колісних транспортних засобів та продовження дії угоди щодо регулювання поставок українських труб на територію РФ.

Реклама:

"Було погоджено питання оперативної підготовки тимчасової угоди про взаємне незастосування утилізаційного збору при поставках транспортних засобів строком на півроку", - зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, нещодавно міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький заявив, що уряд планує ввести утилізаційний збір на імпортні автомобілі шляхом прийняття відповідного закону, а не урядової постанови, як планувалося раніше.

Нагадаємо, з 1 вересня Росія ввела утилізаційний збір на імпортні автомобілі.

У відповідь 14 вересня Україна ввела утилізаційний збір на імпорт автомобілів та автобусів з Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!