S&P прогнозує незначне збільшення заборгованості українських банків

Вівторок, 9 жовтня 2012, 15:09

S&P прогнозує незначне збільшення частки проблемної заборгованості у портфелі українських банків до кінця поточного року.

Про це повідомляє "УНІАН", посилаючись на коментар агентства S&P

В цілому Міжнародне рейтингове агентство відзначає певне покращення якості кредитів українських банків - рівень проблемної заборгованості знизився в 2011 році і за минулий період 2012 рік.

Про позитивні зміни, на їхню думку, свідчать також офіційні дані НБУ: 9,3% прострочених кредитів на 1 вересня 2012 року в порівнянні з 9,6% на 1 січня 2012 року і 11,3% на кінець 2010 року.

Реклама:

"Реальний обсяг проблемних кредитів, на нашу думку, дещо більший, так як визначення, використовуване НБУ, включає в себе лише «прострочену» частину кредитів і не включає реструктуризовані кредити", - говорять в S&P.

Аналітики рейтингового агентства вважають, що певне поліпшення в якості активів банківської системи пояснюється списаннями "проблемки", проведеними з 4-го кварталу 2011 року (після уточнення НБУ визначення безнадійної заборгованості в цілях відповідності Податкового кодексу), а також продажем частини проблемних кредитів третім особам.

"Однак процес роботи з проблемною заборгованістю ведеться все ще досить повільними темпами і, на нашу думку, потребує більшої кількості часу для розчищення балансів", - відзначають в S&P.

На думку рейтингового агентства, до кінця року можна очікувати незначного збільшення частки проблемної заборгованості у портфелі українських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!