Рахункова палата пропонує реформувати відомчу медицину МВС

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 13:58

Існуюча в МВС система медичного забезпечення працівників галузі та військовослужбовців внутрішніх військ є затратною і застарілою.

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

Як зазначається у повідомленні, виділені впродовж останніх півтора року з державного бюджету понад  750 млн гривень на надання висококваліфікованої медичної допомоги та реабілітацію працівників органів внутрішніх справ і членів їхніх сімей фактично були спрямовані на поточне утримання обтяжливих для бюджету 60-ти закладів охорони здоров'я МВС.

Інфраструктура відомчих закладів охорони здоров'я зношена, а рівень  їхньої забезпеченості лікувальними та транспортними засобами, медичним обладнанням, більшість якого вичерпала свій ресурс, вкрай  недостатній.

Реклама:

Разом з тим окремі потужності медичних закладів не були завантажені повністю, через що кошти на їх утримання витрачалися неефективно.

Більше того, робота оздоровчих закладів МВС переважно була спрямована не на задоволення потреб працівників органів внутрішніх справ і членів їхніх сімей, а на надання медичних послуг іншим верствам населення на комерційній основі.

Згідно з повідомленням, незважаючи на ситуацію, що склалася, міністерство не приділяло належної уваги альтернативним варіантам медичного обслуговування, які зменшували б навантаження на відомчу систему охорони здоров`я, зокрема впровадженню загальнообов'язкового державного медичного страхування.

"Якщо і надалі не здійснюватиметься реформування системи медзабезпечення органів внутрішніх справ, то бюджетні кошти на її утримання використовуватимуться неефективно", - йдеться в повідомленні колегії Рахункової палати.

За результатами контрольного заходу Колегія Рахункової палати запропонувала керівництву МВС переглянути мережу та потужності відомчих медичних закладів з метою ефективнішого використання наявних матеріальних і фінансових ресурсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: