Учасників фондового ринку переведуть на єдині терміни здачі звітності

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 13:10

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила План реалізації Концепції розкриття інформації на ринку цінних паперів.

Про це заявив директор Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку Юрій Бойко, повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Як зазначається у повідомленні, відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора, що мало місце 2 жовтня 2012 року.

"Серед першочергових заходів, які ми визначили для себе на наступний рік, є робота над законодавством і нормативною базою Комісії, що урегульовує даний аспект діяльності. Так, ми передбачили певні зміни до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок", а також прописали низку новацій до регуляторної бази НКЦПФР", - сказав Бойко.

Реклама:

За його словами, передбачено доопрацювання положень, які узгоджують механізми складання та надання адміністративних даних учасниками ринку. Крім того, деяких змін зазнають також документи, що регулюють ліцензійні умови.

Бойко зазначив, що усі необхідні новації, що передбачені Планом, будуть запроваджені впродовж 2013 року.

"Основною метою, яку ми переслідували при розробці документу, є створення прозорого та зрозумілого фондового ринку для інвестора. Звісно, це неможливо без розкриття та висвітлення актуальної інформації про стан діяльності учасників ринку цінних паперів. У розробленому документі ми намагалися передбачити усі аспекти можливого оприлюднення інформації та створити єдиний та уніфікований підхід до подачі даних", - додає Бойко.

Також, директор заявив, що важливо, аби учасники ринку, що надають інформацію до Комісії, були зацікавлені у висвітленні своєї діяльності максимально прозоро та у повному обсязі, адже це дасть змогу не тільки удосконалити механізм доступу до такої інформації і, а й сприятиме уникненню інсайду та покращенню інвестиційної привабливості фондового ринку в цілому".

Відзначимо, що дана Концепція розкриття інформації була створена регулятором відповідно до існуючих вимог щодо прозорості діяльності учасників фондового ринку.

В тому числі, документ було підготовлено на виконання Програми економічних реформ на 2010-2014 року "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", а також Програми розвитку фондового ринку України та ін.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!