Україна має намір використовувати всі можливості ЗВТ у рамках СНД - Клюєв

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 10:24

Уряд України найближчим почне процес створення нового договору про ЗВТ у межах СНД.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрій Клюєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Україна послідовно виступала за створення ЗВТ в рамках СНД і має намір у повному обсязі використовувати надані нею переваги", - цитує Клюєва його прес-служба.

Він також зазначив, що за підрахунками експертів, повноцінне використання зони вільної торгівлі може збільшити торгівельний оборот України з країнами СНД на третину.

Реклама:

Клюєв висловив впевненість у тому, що лібералізація торгівлі допоможе прискорити зростання економік держав-учасниць Співдружності. На думку секретаря РНБО, Україна цілком може стати локомотивом економічного зростання на пострадянському просторі. 

Він також зазначив, що можна чекати приєднання в найближчому майбутньому до вже діючого договору про вільну торгівлю товарами в рамках СНД Узбекистану. 

Він заявив, що Співдружність залишатиметься найважливішим торговельним партнером України і в майбутньому.

Втім, за словами Клюєва, це не применшує важливості європейського напрямку і необхідність створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС. 

Він нагадав, що в першому півріччі нинішнього року український експорт до країн СНД становив 37% в загальній структурі, а в європейські країни - близько 25%.

"Обидва ринки для України дуже важливі, тому ми продовжимо докладати зусилля для розширення присутності на них українських підприємств", - сказав Клюєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: