Влада оштрафувала ПАТ "Одесагаз" на 120 мільйонів

Середа, 31 жовтня 2012, 20:17

Антимонопольний комітет оштрафував ПАТ "Одесагаз" на 120 млн гривень за зловживання монопольним становищем.

Товариство реалізовувало скраплений газ у балонах для побутових потреб населення за економічно необґрунтованою ціною, йдеться у повідомленні відомства.

"ПАТ "Одесагаз" затвердило ціну за 1 балон скрапленого газу для всіх категорій населення, крім пільгових, у розмірі 309,54 гривні, що є суттєво вищою, ніж ціни на цей же товар в інших областях України", - повідомили у АМКУ.

Комітет встановив, що 76,4 % від загальної вартості скрапленого газу – закупівельна ціна.

Реклама:

Як показало розслідування комітету, ПАТ "Одесагаз", маючи можливість закуповувати скраплений газ на аукціонах за низькими цінами, купувало його у комерційних структур за значно вищими цінами.

"Середні ціни на скраплений газ у комерційних структур перевищували ціни спеціалізованих аукціонів на цей товар приблизно у 5 разів. Внаслідок зазначених дій товариства вартість балону скрапленого газу для населення в Одеській області зросла майже на 200 гривень", - сказано у повідомленні комітету.

За даними відомства, АМКУ зобов’язав ПАТ "Одесагаз" привести ціни на скраплений газ для побутових потреб населення до економічно обґрунтованого рівня у місячний термін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: