Збиток від урагану "Сенді" може перевищити 100 мільярдів

Середа, 31 жовтня 2012, 16:37

Економісти японського банку Nomura вважають, що загальний збиток від урагану "Сенді" може становити близько 100 млрд доларів.

Руйнівний ураган "Сенді" може серйозно позначитися на економічному зростанні США, оскільки він паралізував виробничі потужності на частини східного узбережжя, передають "Вести Экономика".

"Ураган може призвести до виробничих втрат в США, еквівалентним 25 млрд доларів в 4 кварталі", - вважає економіст компанії IHS Global Insight Грегорі Дако.

У той же час він відзначає, що в довгостроковій перспективі ураган навряд чи серйозно зашкодить економіці США, так як втрати будуть компенсовані економічним ефектом від різкого зростання обсягу ремонтних і будівельних робіт.

Реклама:

"Короткостроковий удар по економіці може скоротити економічне зростання в США в жовтні-грудні приблизно на 0,6 процентних пунктів", - відзначає Дако.

Аналогічної позиції дотримуються економісти японського банку Nomura, які вважають, що як тільки сила урагану піде на спад, пожвавиться будівельний сектор, а це може стати серйозним стимулом для зростання ВВП у середньостроковій перспективі.

За їх підрахунками, загальний збиток від "Сенді" може становити близько 100 млрд доларів, причому 87 млрд доларів з них припаде на нерухомість. Настільки висока цифра пов'язана з тим, що на території Нью-Йорка розташована дорога нерухомість.

У цьому випадку ураган "Сенді" за сукупним обсягом збитку може наблизитися до "рекордсмену" урагану "Катріна", збиток від якого становив 108 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: