Україна за допомогою СОТ створюватиме нові виробництва

Середа, 3 жовтня 2012, 10:17

Заявка України на перегляд умов членства у СОТ передбачає захист не тільки нинішнього виробництва, але і створення умов для появи нових сегментів.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

"Документ був направлений в представництва країн-членів СОТ 14 вересня і містить перелік з 371 товарних позицій, митні ставки на які Київ хоче змінити", - пише видання.

Перерахування товарних позицій займає 15 з 86 сторінок заявки. Україна пропонує переглянути мита на м'ясо і м'ясопродукти (включаючи ковбаси, сосиски і м'ясні консерви), квіти, овочі та фрукти. Далеко не по всіх цих позиціях в країні є значне виробництво.

Реклама:

Поряд зі ставками на цибулю, часник, помідори, огірки, бобові, яблука, вишні і сливи передбачається зміна митних ставок на ввезення мандаринів, винограду, персиків і нектаринів.

Київ має намір добитися перегляду митних ставок на техніку для промислового виробництва їжі, а також на побутову техніку: холодильники і пральні машини.

Крім того, пропонується змінити експортні ставки на сільськогосподарську та ветеринарну техніку, а також ставки на легкові автомобілі (включаючи мікроавтобуси) та вантажну техніку. У хімічній промисловості є намір переглянути ставки на карбонати.

Таким чином, в поданій заявці пропонується не тільки захистити вже наявні в країні виробництва, але і створити можливості для відкриття нових потужностей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: