Англійці та німці створять найбільшу видавничу компанію у світі

Понеділок, 29 жовтня 2012, 13:14

Британський медіахолдинг Pearson Plc і німецький Bertelsmann домовилися про об'єднання своїх видавничих підрозділів - Penguin і Random House. Bertelsmann за умовами угоди отримає 53% об'єднаної Penguin Random House, а Pearson - залишилися 47%.

Про це повідомили медіахолдинги в спільному прес-релізі, передають "Ведомости".

Злиття двох великих англомовних книговидавців дозволить утворити найбільшу в світі видавничу компанію, обіцяють представники компаній.

Обидві компанії були піонерами в електронному книговидавництві та дистрибуції, але у Random House сильні позиції в США і Великобританії, а Penguin - найвідоміший світовий видавничий бренд з сильною присутністю на ринках країн, що розвиваються, йдеться в релізі.

Реклама:

За підсумками 2011 року виручка Random House склала 1,7 млрд євро, операційний прибуток - 185 млн євро.

Penguin отримала за минулий рік 1 млрд фунтів стерлінгів та 111 млн фунтів операційного прибутку. Активи Penguin оцінені в 1 млрд фунтів.

Закриття угоди заплановано на другу половину 2013 року, після схвалення регуляторами всіх країн, де оперують компанії.

Об'єднання двох з чотирьох найбільших видавничих будинків світу може залучити підвищену увагу антимонопольних властей, оскільки Random House і Penguin разом контролюють чверть ринку паперових і електронних книг в США і Великобританії.

За умовами угоди в спільне підприємство не увійдуть видавничий бізнес Bertelsmann в Німеччині і права Pearson на використання бренду Penguin для навчальної літератури по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!