VimpelCom покине Азію і Африку

Понеділок, 29 жовтня 2012, 10:24

Телекомунікаційна група VimpelCom, що надає послуги під маркою "Білайн", продасть кілька своїх підрозділів в країнах Азії і Африки.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням The Financial Times.

Компанія вже провела переговори з приводу своїх філій в Бурунді та Центрально-Африканській республіці. Крім того, VimpelCom збирається продати свою доньку в Зімбабве - Telecel Zimbabwe.

В Азії VimpelCom готує продаж бізнесів в Камбоджі і Лаосі, загальне число абонентів яких наближається до півтора мільйонів. Разом з підрозділом у В'єтнамі, яке вже було продано, індокитайські фірми приносили компанії близько 70 мільйонів доларів на рік.

Реклама:

VimpelCom в минулому році реорганізував свою структуру створивши п'ять децентралізованих підрозділів - європейсько-північноамериканський, російський, український, африкансько-азіатський, а також компанію, що займається бізнесом у країнах СНД поза межами Росії та України.

Реорганізація послідувала після декількох великих покупок, зокрема, італійської Wind Telecom. Всі ці компанії обмінюються інформацією з головним офісом корпорації в Амстердамі.

Однак зараз компанія має намір сконцентруватися на основних напрямках і скоротити обсяг боргів. Такі важливі напрямки в Африці та Азії як Алжир, Пакистан і Бангладеш будуть збережені в складі VimpelCom.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: