"АероСвіт" оскаржить рішення суду про стягнення "прострочених" мільйонів

Неділя, 28 жовтня 2012, 12:27

Авіакомпанія "АероСвіт" подасть апеляцію на рішення Госпсуду Київської області про стягнення з неї простроченої заборгованості в розмірі 17,5 млн гривень по сплаті коштів на спеціальний фонд Державної авіаційної служби України.

Про це повідомила прес-служба авіакомпанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Рішення за позовом Генеральної прокуратури прийнято судом першої інстанції в кінці жовтня, але в силу не вступило. Тим часом "АероСвіт" з ним не згоден і готує апеляцію, оскільки сума заборгованості компанії документально, відповідно до законодавства, не підтверджена.

"Звичайна практика розрахунків за державним збору полягає в тому, що авіаперевізники за погодженням з Державіаслужбою перераховують кошти до спецфонду Державіаслужби по мірі фактичного виконання авіарейсів, так як продаж квитків (і отримання авіакомпаніями суми держзбору) ведеться на значну "глибину" - до року вперед" , - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Авіакомпанія зазначає нерідкі випадки, коли за цей час пасажири міняють плани, відмовляючись від польоту, і їм повертають раніше сплачені гроші.

"На сьогоднішній день порядок перерахування авіакомпаніями суми державного збору в спецфонд Державіаслужби на авіаційну діяльність визначений чинними нормативними документами неоднозначно. По цій причині і виникають різночитання в тлумаченні самого поняття, як "прострочена заборгованість" у розрахунках за держзбір", - стверджує "АероСвіт".

Як повідомлялося, Госпсуд Київської області 23 жовтня 2012 задовольнив позов Генпрокуратури і зобов'язав одну з українських авіакомпаній виплатити 17,5 млн гривень Державіаслужбі, не уточнивши її назву.

У серпні поточного року Генпрокуратура пред'явила два позови про стягнення з авіакомпаній "АероСвіт" і "Міжнародні авіалінії України" понад 22 млн гривень заборгованості за результатами перевірки обсягу та своєчасності сплати держзбору в спецфонд Державної авіаційної служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: