Тюремний термін Берлусконі скоротили до одного року

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 19:55

Термін тюремного ув'язнення для колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі скорочений до одного року.

Про це повідомляє "Lenta.ru" з посиланням на Agence France-Presse.

Згідно з повідомленням, Берлусконі потрапив під закон про амністію, який був ухвалений у 2006 році з метою убезпечити в'язниці від переповнення.

Амністія була прийнята лівоцентристським урядом Романо Проді - принциповим суперником Берлусконі, якому Сільвіо програв вибори з перевагою менш ніж в 1 відсоток голосів.

Реклама:

Нагадаємо, 26 жовтня 2012 Берлусконі був визнаний винним у фінансових махінаціях, які екс-прем'єр здійснював в компанії Mediaset, яка належить йому. Спочатку міланський суд засудив політика до чотирьох років позбавлення волі. Йому також було заборонено займати державні посади протягом трьох років.

За версією звинувачення, компанія Mediaset, що належить сім'ї Берлусконі, витратила 470 мільйонів доларів на закупку американських телепередач і кінофільмів.

Операції здійснювалися через дві офшорні компанії. За рахунок махінацій навколо вартості авторських прав Берлусконі вдалося уникнути виплати податків з цих придбань.

Рішення міланського суду може бути оскаржене в суді вищої інстанції. Раніше Берлусконі вже неодноразово виправдовували за схожими справами, які стосуються ухилення від сплати податків групою Mediaset.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: