Товарообіг сільгосппродукції між Україною та Німеччиною збільшився

Понеділок, 22 жовтня 2012, 20:01

За 8 місяців поточного року товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною та Німеччиною сягнув 531,5 млн доларів, що на 62,6 млн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк під час зустрічі з надзвичайним і повноважним Послом ФРН в Україні Крістофом Вайлем, передає сайт міністерства.

"Динаміка збільшення товарообігу між нашими країнами свідчить про значний потенціал, який ми маємо щодо подальшої співпраці у сфері сільського господарства. Україна успішно експортує до Німеччини зернові злаки, олію, вироби із зерна та хлібних злаків, казеїн, рибу, ракоподібних, мед тощо. За вісім місяців сума експорту склала 88,6 мільйона доларів", − зазначив Присяжнюк. 

Міністр поінформував німецьку сторону, що цього року держава активно підтримує одноосібні та дрібні селянські господарства, а також створення сільгоспкооперативів. Тому Україна зацікавлена в отримані німецького досвіду в цій сфері. 

Реклама:

 У свою чергу, Крістоф Вайль, запевнив, що сторони будуть продовжувати співпрацю та поглиблювати її.

"Співпраця з Україною є для нас важливою і ми раді, що вона постійно розвивається. Ми сприятимемо підтримці проектів України у сфері машинобудування, стимулювання розвитку дрібно та середньо товарного виробництва", – відмітив Вайль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: