Порошенко програв "тролейбусний тендер" у Києві

Понеділок, 22 жовтня 2012, 11:20

"Київпастранс" уклав угоду з ТОВ "ТФК "ЛАЗ" на придбання 23 тролейбусів вартістю 85,10 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Йдеться про зчленовані тролейбуси з низьким рівнем підлоги довжиною понад 18,7 метрів вартістю 3,70 млн грн. кожен. Тролейбуси розраховані на 180 пасажирів (45 місць для сидіння), які мають бути обладнані кондиціонерами, системою відеонагляду з монітором в кабіні водія та відеокамерами на кожних дверях.

Закуповують тролейбуси за кошти бюджету Київа, отримати їх "Київпастранс" повинен до кінця цього року, пише видання.

Реклама:

Окрім "ЛАЗу" Ігоря Чуркіна у тендері також брало участь ДП "Автоскладальний завод №1" ПАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс" з групи міністра економічного розвитку й торгівлі Петра Порошенка.

"Богдан" запропонував тролейбуси за абсолютно ідентичною ціною – 85,10 млн грн. Єдиним критерієм оцінки пропозицій у конкурсній документації була саме ціна.

У випадку, якщо учасники пропонували однакову суму, переможець мав визначатись шляхом голосування членів комітету простою більшістю голосів. Якщо результати голосування розділилися порівну, вирішальний голос мав голова комітету з конкурсних торгів, йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що віце-прем’єр Борис Колесніков з моменту призначення на посаду лобіював придбання містами, в яких пройдуть матчі Євро-2012, автобусів та тролейбусів Львівського автозаводу.

У травні цього року "Київпастранс" уже придбав у "ЛАЗу" 17 тролейбусів на 62,90 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!