Японців зацікавила реконструкція Бортничів

Четвер, 18 жовтня 2012, 11:40

Представники японської компанії заявили про намір приєднатися до реалізації проекту реконструкції київської Бортницької станції аерації.

Про це повідомляє прес-служба "Київводоканалу".

Згідно з повідомленням, 16 жовтня керівництво товариства зустрілося з представниками японської компанії для обговорення питань співробітництва, зокрема, пошуку оптимальних шляхів реконструкції БСА та можливого сприяння в залученні інвестицій на реалізацію проекту.

"На БСА діє схема, яка на сьогоднішній день морально і технічно застаріла. Якщо очисні споруди, зношеність яких становить близько 70%, терміново не реконструювати, "Київводоканал" не зможе гарантувати очистку стічних вод до нормативних показників та екологічно безпечну роботу станції в цілому" , - сказав голова правління ПАТ "АК "Київводоканал" Валерій Ченчевий.

Реклама:

Навантаження на три блоки очищення станції зараз розподілена нерівномірно. Дві третини споруд першого блоку взагалі виведені з експлуатації.

Через зношеність двигунів насосних станцій та діючої схеми аерації робота БСА занадто енергоємна - 350 МВт на добу. За підрахунками суспільства, тільки за рахунок застосування нового обладнання витрати станції на електроенергію зменшаться на 30%.

Друга, не менш важлива, проблема полягає в тому, що технологічною схемою станції не передбачені обробка та утилізація осаду, який залишається після очищення стічних вод. Весь осад транспортується на мулові поля, які сьогодні переповнені. Фактичний обсяг осаду, який знаходиться на полях, вже в три рази перевищує проектні. Подальше розширення карт мулових полів, які займають площу в 280 га, неможливе.

На зустрічі представники "Київводоканалу"також розповіли про орієнтовний плані поетапного ведення реконструкції.

Представники японської компанії в свою чергу запевнили, що усвідомлюють важливість реалізації проекту, і мають намір обов'язково приєднатися до вирішення цієї проблеми і посприяти у вирішенні фінансових питань.

Нагадаємо, 17 жовтня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що на реконструкцію Бортницької станції аерації (БСА) потрібно 3,5 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!