"Лукойл" зібрався підкоряти Африку і Америку

Середа, 17 жовтня 2012, 17:43

Компанія "Лукойл" робить ставку на проекти в Західній Африці і Південній Америці.

Про це заявив голова компанії Вагіт Алекперов, виступаючи в Лондоні з презентацією, присвяченій 10-річчю лістингу цінних паперів компанії на Лондонській фондовій біржі, передають "Ведомости".

За його словами, у наступному році "Лукойл" має намір інвестувати в геологорозвідку Західної Африки 250-300 млн доларів.

"Ми вважаємо цей регіон перспективним і вже зробили ряд відкриттів", - повідомив глава "Лукойлу".

Реклама:

У минулому році компанія вже витратила 227 млн ​​доларів на буріння в Кот-д'Івуарі. Там "Лукойл" пробурив кілька свердловин і в наступному році відновить геологорозвідку.

Крім того, компанія не має наміру відмовлятися і від проекту у В'єтнамі, незважаючи на те що дві з трьох пробурених свердловин на офшорному блоці Hanoi Trough - 02 виявилися "сухими".

"У наступному році ми пробуримо ще одну свердловину. За результатами цього буріння буде прийнято рішення про доцільність цього проекту", - сказав Алекперов.

Також, компанія має намір розширити присутність у Венесуелі. Тут "Лукойлу" належить частка в Національному нафтовому консорціумі разом з "Роснефтью", ТНК-BP, "Газпромнафтою" і "Сургутнефтегазом". Консорціум володіє 40% в спільному російсько-венесуельському підприємстві Petromiranda, розробляє родовище "Хунін-6" в басейні річки Оріноко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: