Колобов розраховує на взаєморозуміння з МВФ

Субота, 13 жовтня 2012, 12:44

Уряд розраховує домогтися від МВФ можливості співвіднести питання підвищення тарифів з реформуванням енергетичної галузі в перспективі до п'яти років.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив міністр фінансів України Юрій Колобов.

"Наша позиція наступна: питання підвищення тарифів дуже соціально чутливий для наших громадян. І наше населення в більшості своїй поки не може оплачувати ринкову ціну ... Тому ми дуже активно зараз працюємо, щоб значно знизити цей ринковий рівень газових цін за рахунок власних зусиль, можливостей і ресурсів", - сказав міністр.

За словами Колобова, МВФ знає, що вже зроблено з нарощування внутрішнього видобутку, енергоефективності, альтернативних джерел (зокрема, зараз працюємо над проектом заміщення в промисловості газу на вугільний пил).

Реклама:

"Тому я думаю, що коли місія МВФ прибуде до Києва, ми продовжимо ці питання обговорювати і добиватися можливості співвіднести питання підвищення тарифів з йдуть у нас зараз процесами реформування енергетичної галузі перспективі до п'яти років. До того часу, коли ми вже зможемо власним видобутком закривати споживання населенням газу", - сказав Колобов.

З іншого боку, говорить глава Мінфіну, це в корені неправильно, що бюджет повинен компенсувати "Нафтогазу" і ту частину різниці в тарифах, яку недоплачують заможні громадяни, які споживають газ як раз в найбільших обсягах.

І в цьому випадку повинна працювати системи адресної допомоги малозабезпеченим громадянам: вони можуть і повинні отримувати компенсації і субсидії як по комунальних тарифах, так і за цінами на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: