Влада підтримуватиме бізнес, що інвестує в пріоритетні галузі

Четвер, 6 вересня 2012, 13:48

Парламент прийняв закон про стимулювання інвестдіяльності в пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць.

За закон проголосував 251 депутат.

Згыдно ыз документом, держпідтримка буде надаватися суб'єктам інвестдіяльності, що реалізують інвеспроекти в пріоритетних галузях економіки та схвалені урядом за поданням спеціального уповноваженого органу.

Як наголошується в пояснювальній записці, закон створений з метою ведення новітніх та енергозберігаючих технологій, створення нових робочих місць, розвитку регіонів.

Реклама:

Відповідно до закону, суб'єктам господарювання, які реалізують інвестпроекти в пріоритетних галузях економіки, надається можливість отримати держпідтримку у вигляді прямого бюджетного фінансування, компенсації відсотків за кредитами у банках, а також держгарантії для залучення іноземних кредитів.

У таких підприємствах кількість створених робочих місць для працівників, безпосередньо задіяних у виробничих процесах, повинна перевищувати 150 для суб'єктів великого підприємництва, 50 - для суб'єктів середнього підприємництва і 25 - для суб'єктів малого підприємництва.

Середня зарплата працівників повинна бути не менш, ніж у 2,5 рази вище за розмір мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня відповідного податкового року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: