Турецькі інвестори будуватимуть промпарки в Криму

Середа, 5 вересня 2012, 09:34

Представники турецького бізнесу хочуть реалізувати проекти з будівництва індустріальних промислових парків у Криму.

Така можливість обговорювалася у рамках зустрічі заступника Голови Ради міністрів АРК Валерія Пальчука з Генконсулом Турецької Республіки Хусейном Ергані в місті Одеса, йдеться у повідомленні прес-служби Радміну.

"У рамках зустрічі відбулася презентація інвестпроектів з будівництва індустріальних парків, а пріоритетним названо парк у місті Щелкіне (Ленінський район), його площа становить 200 га, орієнтовний обсяг інвестицій – 648,1 млн гривень", - сказано в повідомленні.

За даними Радміну, ще два парки планується створити в Джанкойському районі (площа – 25 га, об’єм інвестицій – 200 млн гривень) і Бахчисарайському районі (площа 32 га, об’єм інвестицій – 200 млн гривень).

Реклама:

Пальчук також повідомив, що уряд Криму готовий надати турецьким бізнесменам необхідну інформацію про економічний потенціал регіонів, де планується організувати промпарки, а також надати підтримку в реалізації вказаних інвестпроектів.

Нагадаємо, у березні 2012 року президент Віктор Янукович визначив новий Нацпроект "Індустріальні парки України", парламент завершив ухвалення закону "Про індустріальні парки", підготовка якого почалася ще в 2007 році.

Згідно із документом, індустріальним парком є земельна ділянка, якою розпоряджається обрана на конкурсі керуюча компанія.

Вона формує комплекс об'єктів виробничої інфраструктури, після чого здає земельні ділянки інвесторам в оренду та суборенду, надаючи також супровідні послуги (охорона, транспорт, складські, інформаційно-комунікаційні та інші послуги).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!