Ринок злиттів і поглинань досяг мінімуму за останні три роки

П'ятниця, 21 вересня 2012, 12:31

Через невизначену ситуацію у світовій економіці і проблеми єврозони компанії воліють чекати кращого моменту для проведення злиттів і поглинань.

У результаті глобальний обсяг угод M & A, оголошених за перші три квартали, досяг мінімуму за останні три роки, пише "Комерсант-Україна".

Найбільш постраждалим регіоном стала Європа.

У перші дев'ять місяці 2012 року обсяг угод M & A за участю європейських компаній становив 459 млрд доларів, що на 15% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Реклама:

А в третьому кварталі європейські компанії оголосили про злиття і поглинання лише на 84,2 млрд доларів, що стало гіршим результатом за останні десять років - з третього кварталу 2002 року.

За словами Леона Сондерса Калверта, голови управління з глобальних операцій Thomson Reuters, довгоочікуване пожвавлення ділової активності так поки і не настало, оскільки макроекономічні умови як мінімум стримують цю активність, а як максимум продовжують погіршуватися через невирішені проблеми кризи єврозони.

Дійсно, на ринках, що розвиваються обсяг злиттів і поглинань з початку року впав на 19% в порівнянні з тим же періодом минулого року, становивши лише 208 млрд доларів, або 13% від загальносвітового обсягу M & A.

При цьому значну частину злиттів і поглинань (40% від усього обсягу в країнах, що розвиваються) становили M & A за участю китайських компаній.

Обсяг угод M & A знизився навіть у США.

За перші дев'ять місяців він становив 541 млрд доларів, що на 27% менше, ніж за аналогічний період минулого року, і є мінімумом з 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: