Азаров обіцяє нафтогазове "покращення" через 15 років

Субота, 15 вересня 2012, 11:21

Азаров прогнозує, що Україна зможе повністю забезпечити свої потреби в нафті і газі за рахунок власних ресурсів протягом 15 років (до 2028 року).

Про це прем'єр-міністр сказав на засіданні "Ялтинської європейської стратегії", передають "Українські новини".

"Ми поставили перед собою завдання: протягом 15 років Україна повністю забезпечить себе своїми власними запасами газу. І в нас вони є. Ми здатні протягом 15 років повністю закрити свої потреби в газі та нафті", - сказав прем'єр.

При цьому Азаров зазначив, що Україна приймає відповідні заходи для розв'язання проблеми залежності від іноземних енергетичних ресурсів, зокрема, за останні два роки було значно скорочено споживання газу.

Реклама:

"Ми на наступний рік скорочуємо в два рази споживання газу. Вдумайтеся. За два роки - у два рази зменшити споживання газу", - сказав прем'єр.

Крім того, прем'єр в черговий раз поскаржився, що Україна змушена платити надзвичайно високу ціну за імпортований з Росії газ.

При цьому Азаров підкреслив, що для реалізації плану з забезпечення себе власними енергоресурсами Україна вже розпочала буріння на шельфі Чорного моря.

Як повідомлялося, ціна імпортного газу, що поставляється на адресу НАК "Нафтогаз України", підвищиться з 4 кварталу на 0,94%, або на 4 долари за тис куб. м до 430 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: