Єврозоні загрожує розпад через відмову від реформ

Понеділок, 10 вересня 2012, 20:26

Єврозоні загрожує розпад, якщо мешканці постраждалих від кризи південно-європейських країн не приймуть структурних реформ у найближчі роки.

"Якщо люди не скажуть "так" (структурним реформам), тоді євро не зможе існувати в його нинішній формі", - сказав глава торгової асоціації Німеччини Антон Бернер в інтерв'ю Reuters.

Бернер не згоден з думкою, що Німеччина - найбільша економіка Європи - може сповзти в рецесію.

Зростання економіки Німеччини сповільнилося до 0,3% у другому кварталі, і багато економістів прогнозують скорочення в третьому і, можливо, четвертому кварталі.

Реклама:

Минулого тижня Організація економічного співробітництва і розвитку опублікувала прогноз про те, що Німеччину чекає спад у другій половині 2012 року.

У той же час настрій інвесторів в Єврозоні поліпшився в цьому місяці вперше з березня завдяки планам Європейського Центробанку врятувати єдину валюту за рахунок скупки держоблігацій вразливих держав, повідомила в понеділок дослідницька група Sentix.

Бернер також зазначив, що очікує зростання німецького експорту як в цьому, так і в наступному році. Причому в цьому році Бернер прогнозує зростання експорту на "упевнені 4 відсотки".

"Ні за яких умов я не бачу вірогідності того, що (експорт) стагнує або знизиться", - сказав Бернер, додавши, що рівень зростання експорту залежить від розвитку кризи в Єврозоні.

Минулого тижня дані вказали на те, що експорт і імпорт Німеччини підросли в липні, показавши тривалу стійкість Німеччини в умовах боргової кризи регіону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: