Китай поступився лідерством на світовому авторинку

Понеділок, 10 вересня 2012, 14:56

Китай поступився лідерством на світовому авторинку Америці.

Про це йдеться у повідомленні Китайської асоціації автовиробників, передає "Автостат".

За даними асоціації, продажі пасажирських автомобілів у Китаї за підсумками серпня зросли на 11,3% і становили 1,22 млн одиниць.

В результаті Китай поступився лідерством на світовому авторинку Америці, де минулого місяця було реалізовано 1 млн 285 тисячі 292 легкових автомобіля і позашляховика (+20%).

Реклама:

А от за підсумками восьми місяців Піднебесна утримує світову першість з продажів автомобілів - з початку року китайський авторинок виріс на 8% до 9,95 млн тисяч машин.

Лідером продажів за підсумками серпня залишається компанія General Motors, яка збільшила реалізацію на 7,3% до 220,996 тис автомобілів, випущених на трьох китайських СП - Shanghai GM, SAIC-GM-Wuling і FAW GM.

Між тим, з вересня аналітики очікують збільшення попиту на автомобілі в Китаї, адже восени на авторинку традиційно спостерігається сезонний сплеск продажів.

Втім, темпи зростання будуть не такими високими як в попередні роки, оскільки нещодавно в країні були збільшені ціни на паливо, що стримує багатьох китайців від купівлі автомобіля.

За прогнозом асоціації, в 2012 році продажі автомобілів у Китаї зростуть на 11% до і становитимуть 16,09 млн машин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: