Азаров хоче знайти і продати непрофільні активи "Нафтогазу"

Четвер, 9 серпня 2012, 17:56

Кабінет міністрів вирішив провести інвентаризацію майна НАК "Нафтогаз України" та її дочірніх підприємств, не задіяного в основній виробничій діяльності.

Відповідне рішення закріплене урядовою постановою № 542-р від 8 серпня 2012 року, повідомляє портал "Дело".

Виконання інвентаризації доручено Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Фонду державного майна і самій НАК "Нафтогаз України".

"За результатами інвентаризації подати в установленому порядку пропозиції, що вимагають прийняття рішення Кабінетом міністрів", - говориться у постанові.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вирішив реорганізувати "Укртрансгаз" і "Укргазвидобування" із дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України" в публічні акціонерні товариства (ПАТ).

У свою чергу "Нафтогаз України" замовив оцінку вартості активів української газотранспортної системи і вирішив провести експертну оцінку вартості своїх акцій і облігацій внутрішньої державної позики.

При цьому "дочка" НАКу - "Укртрансгаз" підписала угоду на оформлення документації щодо землеустрою та права постійного користування на 4,902 тис. земельних ділянок.

Інша "дочка" НАКу - найбільша газовидобувна компанія країни "Укргазвидобування" підписала угоди на оцінку ринкової вартості частини своїх активів.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни.

Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: