Продажі українського зерна за кордон відновилися

Четвер, 9 серпня 2012, 09:34

Імпортери українського зерна активізували закупівлі.

У липні зарубіжні трейдери різко скоротили закупівлі українських злаків, після того як ціни на пшеницю в Україні досягли максимуму за останній рік - за місяць її внутрішня вартість зросла на 13,5%, до 238 доларів за тонну (з ПДВ), експортна - на 17,4%, до 310 доларів за тонну (FOB Чорне море), пише "Комерсант-Україна".

Подорожчання зерна в Україні було викликане зростанням цін на нього у світі через несприятливі погодні умови в основних країнах-експортерах зернових, у першу чергу в США.

На фоні дощів, що пройшли на території США, з кінця липня висхідний тренд змінився на спадний.

Реклама:

8 серпня пшениця торгувалася по 8,8 долара за бушель, кукурудза - 7,9 долара за бушель.

Зниження цін на зернові змусило імпортерів українського зерна активізувати закупівлі.

"Крім того, зростання експорту в серпні вдасться домогтися за рахунок постачань ячменя і пшениці нового врожаю, а також розпродажу залишків кукурудзи минулого року", - зазначив директор департаменту економічного розвитку та аграрного ринку Мінагрополітики Сергій Кваша.

За даними Мінагрополітики, з початку нового маркетингового року (1 липня) по 7 серпня експорт зерна з України вже становив 1,38 млн тонн, що в 2,2 рази вище, ніж за аналогічний період минулого сезону.
За прогнозами міністерства, всього в 2012/2013 маркетинговому році Україна поставить на зовнішні ринки близько 20-21 млн тонн зернових проти 22 млн тонн в минулому році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: