НБУ збільшив для банків термін користування стабкредитами

Четвер, 30 серпня 2012, 16:11

Національний банк вирішив збільшити максимальний термін використання стабілізаційних кредитів в 4,1 рази - до п'яти років.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ № 321, яке пройшло реєстрацію в Міністерстві юстиції і набере чинності з дня офіційного опублікування, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, текст якого розміщений на веб-сайті Верховної ради, таке рішення ухвалено з метою забезпечення і стабільності банківської системи.

З урахуванням внесених поправок до положення про надання НБУ стабкредитів, відповідна позика може надаватися платоспроможному банку для підтримки ліквідності на строк до двох років (раніше - до 90 днів).

Реклама:

При цьому НБУ має право приймати рішення про продовження терміну використання стабкредиту на строк до одного року (раніше - до 90 днів).

У цілому, згідно з новою редакцією нормативного акта, загальний термін використання стабкредиту з урахуванням усіх продовжень не може перевищувати п'яти років (раніше - 450 днів у разі реальної загрози стабільності роботи банку).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!