Ахметов завів з Кіпру півмільярда на реконструкцію "Дніпроенерго"

Четвер, 30 серпня 2012, 11:45

"ДТЕК Дніпроенерго" уклало угоду з кіпрською "DTEK Holdings Limited Company" на відкриття кредитної лінії у розмірі 550,43 мільйони гривень.

Вартість обслуговування кредиту становить $7,56 мільйона, повідомляють Наші гроші з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Кредит терміном на шість років отримано на фінансування реконструкції енергоблоку ст. №9 Бурштинської ТЕС. Вартість обслуговування кредиту відповідає 11% річних.

В конкурсній документації повідомляється, що погашення кредиту починатиметься раніше, ніж нарахування інвестиційної складової до тарифу на електроенергію, встановленої НКРЕ з метою погашення даного кредиту.

Реклама:

22-26 червня НКРЕ прийняла низку постанов про затвердження інвестиційних складових тарифу для енергогенеруючих компаній групи ДТЕК. Розміри цих надбавок до тарифу становлять понад половину від коштів, які енергокомпанії отримують у вигляді кредитів від "DTEK Holdings Limited Company".

За останні два місяці компанії з групи Ріната Ахметова "ДТЕК Дніпроенерго" і "ДТЕК Західенерго" взяли кредити у "DTEK Holdings Limited Company" на загальну суму 6,39 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!