Росія посилила огляд вантажів з України в зв'язку з спалахом АЧС

П'ятниця, 3 серпня 2012, 13:20

Россільгоспнагляд зобов'язав територіальні відділення проводити повний ветеринарний огляд вантажів, що прямують з Україною всіма видами транспорту, в тому числі ручної поклажі, багажу, поштових відправлень, з метою недопущення ввезення до Росії продукції свинарства із Запорізької області.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті Россільгоспнагляду, відповідне розпорядження міститься в листі заступника керівника відомства Миколи Власова, спрямованого до територіальних управлінь, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім цього, Власов зобов'язав територіальні відділення "забезпечити до особливої вказівки контроль над збором і утилізацією сепарації (у тому числі харчових відходів) в міжнародних морських і повітряних портах, а так само на прикордонних залізничних та автостанціях".

Россільгоспнагляд із посиланням на Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України зазначає, що у зв'язку з реєстрацією захворювання свиней африканською чумою в Запорізькій області Україна заборонила вивезення домашніх і диких свиней, м'яса та продуктів забою від них, всіх видів харчових продуктів, отриманих від таких тварин, із території цієї області.

Реклама:

Крім того, згідно з повідомленням, забороняється транзит через Запорізьку область цих вантажів, які прямують на/через територію Російської Федерації, незалежно від способу їх упаковки та видів транспорту.

Як відомо, в селі Комишуватка Запорізької області, де було зафіксовано спалах АЧС, станом на 2 серпня знищено 200 свиней.

Захворювання свиней африканською чумою, яке виникло у Запорізькій області, є першим випадком спалахи цієї хвороби в Україні.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней.

Воно передається при прямому контакті хворих та здорових тварин через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від АЧС не існує.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!