"Газпром" змінив газовий контракт з Болгарією

Понеділок, 27 серпня 2012, 20:42

"Газпром" і "Болгарський енергетичний холдинг" в понеділок підписали протокол з питань реалізації проекту "Південний потік" на території Болгарії.

Як наголошується в повідомленні "Газпрому", документ встановлює точку входу майбутнього газопроводу в газотранспортну систему Болгарії, уточнює його параметри і визначає подальші кроки в реалізації проекту, передає "Інтерфакс".

У понеділок в ході візиту в Софію заступника голови "Газпрому" Олександра Медведєва "були закріплені досягнуті навесні 2012 року домовленості за умовами діючих контрактів на постачання російського природного газу до Болгарії, що буде сприяти збільшенню відбору газу за діючими контрактами", йдеться в повідомленні.

Міністр економіки, енергетики і туризму Болгарії ділячи Добрев раніше заявив, що ціна на газ буде знижена на 11% починаючи з 1 квітня 2012 року.

Реклама:

Для другого-четвертого кварталу 2012 року розмір поступки оцінюється в цілому в $ 115 млн. Зміни в контракти також включають коригування умови "бери або плати", повідомив міністр.

"Газпром" в 2011 році поставив в Болгарію 2,810 млрд кубометрів газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!