Кабмін затвердив використання коштів для "Електронної митниці"

Понеділок, 27 серпня 2012, 17:05

Кабінет міністрів затвердив порядок використання у 2012 році коштів державного бюджету для створення багатофункціональної комплексної системи "Електронна митниця".

Про це йдеться в постанові уряду № 776 від 22 серпня, передають "Українські новини".

Головним розпорядником коштів за програмою документом визначено Міністерство фінансів, а відповідальним виконавцем - Державна митна служба.

Згідно з постановою, бюджетні кошти підуть на закупівлю програмного забезпечення для створення сховищ даних, систем автоматизації діяльності та управління бізнес-процесами, послуг з розробки та впровадження складових частин системи "Електронна митниця", робіт і послуг, необхідних для модернізації центру обробки даних і відомчої телекомунікаційної мережі.

Реклама:

Крім того, буде проведена закупівля обладнання інженерної інфраструктури для центру обробки даних, послуг по створенню систем управління проектами, бізнес-процесами та управління ризиками у сфері інформаційних технологій, по розробці комплексних систем захисту інформації, серверного та мережевого обладнання, організаційної та комп'ютерної техніки, систем безперебійного живлення.

Як повідомлялося, у держбюджеті-2012 на створення системи "Електронна митниця" передбачено 100 млн гривень.

Митниця розраховує, що до кінця 2012 року частка митних декларацій, які будуть подаватися в електронному вигляді, збільшиться до 50% від загального числа.

5 квітня 2011 Митниця почала реалізацію пілотного проекту з декларування, митного контролю та оформлення товарів із застосуванням електронних декларацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: