У Росії підрахували палаци і машини Путіна

Понеділок, 27 серпня 2012, 13:55

Російський опозиціонер Борис Нємцов підготував доповідь, присвячену життю президента РФ Володимира Путіна.

Як пише "Комерсант", доповідь, підготовлена ​​разом з активістом руху "Солідарність" Леонідом Мартинюком, називається "Життя раба на галерах. Палаци, яхти, автомобілі, літаки та інші аксесуари".

Доповідь розділена на тематичні глави: "Палаци", "Авіапарк (літаки і вертольоти)", "Яхти", "Авто", "Годинники".

Автори обмовилися, що "навмисно не стали публікувати дані про вартість одягу і речей, якими повсякденно користується Путін", оскільки це "сущі дрібниці порівняно з віллами, літаками, годинниками і автомобілями".

Автори зазначили, що, згідно з декларацією президента, його "офіційний дохід трохи більше $100 тисяч".

Нємцов і Мартинюк підрахували, що в розпорядженні Путіна "20 палаців, вілл, резиденцій", зазначивши, що "9 палаців з'явилися під час правління Путіна".

У парк спеціального льотного загону "Росія", що обслуговує президента, входять, за даними доповіді, 43 літака і 15 вертольотів - "загальна вартість авіапарку близько $1 мільярда".

"Міні-флотилія" президента, що складається з "чотирьох розкішних судів", оцінена в 3 мільярди рублів.

Перерахувавши автомобілі, на яких пересувається глава держави (переважно Mercedes), автори підкреслили, що "для громадян Путін у своїй декларації вказав, що володіє автомобілями ГАЗ М-21, ГАЗ М-21P, "Нива", автопричепом "Скіф".

Колекція з 11 годинників Путіна оцінена в 22 мільйона рублів, що "становить шість його річних зарплат".

У свою чергу прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що "поки незрозуміло, про що йдеться": "Якщо у нас буде можливість ознайомитися з доповіддю, ми ознайомимося".

У той же час Пєсков підкреслив, що "інформація про держрезиденції, транспорт президента - абсолютно для всіх відкрита і тут ніякої таємниці немає".

"Це все є держвласністю, і Путін, як обраний президент, відповідно до закону цим користується. Більш того, багатьма об'єктами він змушений користуватися", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!