BMW подав до суду на Saab

Четвер, 23 серпня 2012, 15:36

Концерн BMW подав до суду на підрозділ фірми Saab Automobile Parts AB, який займається виготовленням автомобільних комплектуючих.

Сума позову складає 3,2 млн доларів (2,6 млн євро), повідомляє портал "Дело".

У 2010 році фірма Saab уклала договір з компанією BMW про надання німецьким концерном двигунів для нового Saab 9-3.

Розробка моделі була згорнута ще на початковій стадії, але представники BMW заявили, що в Saab були відправлені запчастини для позначених у домовленості двигунів, за які компанія Saab, імовірно, не заплатила. Самі мотори при цьому не постачалися.

Реклама:

У свою чергу, керівництво Saab Automobile Parts AB повідомило, що жодних комплектуючих від BMW до них не надходило, пояснивши це тим, що виробникові запчастин просто не потрібні компоненти двигунів для автомобіля, який перебуває у стадії проекту.

Як відомо, компанія Saab оголосила себе банкрутом у 2011 році.

Свою допомогу фірмі пропонували китайські компанії Zhejiang Youngman і Pang Da, але концерн General Motors, який є правовласником ряду технологій Saab, заборонив угоду.

Згодом Saab був викуплений консорціумом National Electric Vehicle Sweden, який має намір випускати під брендом Saab електромобілі.

Першою моделлю відродженої марки повинен стати Saab 9-3, початок випуску якого запланований на 2014 рік.

Нові власники Saab також розглядають можливість партнерства з індійським автовиробником Mahindra & Mahindra для створення машин із двигунами внутрішнього згоряння.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: