"Укрспецекспорт" збирається продати бронетранспортери Кувейту

Четвер, 23 серпня 2012, 13:46

Українські бронетранспортери почали освоювати перспективний ринок Казахстану, а також "Укрспецекспорт" націлений на підписання контракту з Кувейтом.

Про це заявив в інтерв'ю "Сегодня" в.о. гендиректора ДК "Укрспецекспорт" Дмитро Перегудов.

За його словами, держкомпанії вдалося вийти на нові ринки і ґрунтовно закріпитися на традиційних.

Він нагадав про торішні контракти з Ефіопією на постачання 200 модернізованих танків Т-72 і Таїландом на 50 основних бойових танків "Оплот", де Україна в жорстокій конкуренції обійшла росіян з їх Т-90, а також додаткову поставку для Королівської Тайської армії 121 БТР- 3Е1.

Реклама:

"З останніх контрактів зазначу угоду про спільне виробництво БТР-4 з АТ "НК "Казахстан Інжиніринг". Всього офіційній Астані буде поставлено 100 машин. Загальна сума угоди - близько 150 млн доларів. І це тільки початок освоєння дуже перспективного для України ринку Казахстану", - зазначив Перегудов.

Також, за його словами, БТР-4 успішно пройшли випробування в Кувейті, і в "Укрспецекспорті" чекають політичного вирішення цієї країни про можливість поставок техніки.

Крім того, нещодавно в Україні успішно пройшла випробування чергова партія БТР-3Е1 для Таїланду, в Ефіопію відвантажена партія танків Т-72.

"У цілому Україна впевнено утримує третє місце в світі з виробництва бронетехніки. Підкреслю, що всі згадані контракти виконуються у встановлені терміни", - заявив в.о. ген директора ДК "Укрспецекспорт".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!