У вересні на Троєщині почнуть будувати метро - Попов

Середа, 22 серпня 2012, 11:57

Будівництво першої станції метро на Троєщині розпочнеться в вересні.

Про це заявив глава КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба адміністрації.

За його словами, до кінця серпня міська влада укладе угоду з "Внешэкономбанком России", якою будуть закріплені основні принципи партнерства.

Дочірня компанія цього банку ВАТ "Федеральний центр проектного фінансування" – визначена консультантом щодо реалізації проекту будівництва четвертої лінії київського метрополітену в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина.

Реклама:

"Будівництво першої станції метро на Троєщину розпочнеться вже у вересні. Щити, які звільняються від будівництва метро на Теремки, ми переводимо на об’єкт четвертої лінії підземки і починаємо готуватись до будівництва нової лінії, яка, я нагадаю, складатиметься з 12 станцій", - заявив Попов.

За його словами, робота розпочнеться на найбільш проблемних ділянках – на правому березі Дніпра.

"Також цього року ми плануємо розпочати будівництво станції "Райдужна", яка розташовуватиметься за Подільсько-Воскресенським мостовим переходом", – повідомив Попов.

Після підписання відповідних угод між "Федеральним центром проектного фінансування" і КМДА розпочнеться робота зі структурування проекту з тим, аби потім можна було його презентувати потенційним інвесторам.

Паралельно планується підписання угоди і оформлення дорожньої карти, яка регламентуватиме права й обов’язки сторін, а також терміни реалізації проекту.

Попов підкреслив, що Київ зацікавлений у розширенні співпраці з "Внешэкономбанком России" і задля реалізації інших проектів, таких як інноваційний парк "БіонікХілл", діловий район "Київ Сіті", реконструкція систем водопостачання, будівництво та реконструкція шкіл і дитячих садків.

Як повідомляють джерела Української правди, київська влада не зможе відкрити, як планувалося, станції метро "Теремки" та "Іподром" до кінця цього року.

Правда.Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: